Kruidenmix voor Sushi – 250ml

Sushi Seasoning (Sushi Su) (Mitsukan) 250ml
Deze glazen fles van sushi azijn is een milde azijngemaakt van rijst met toegevoegde suikers en zout. Wanneer je de rijst mengt met de azijn en deze weer mixed met gewone gekookte rijst krijg je de ideale rijst voor sushi.
Sushi azijn word ook wel gekruide rijstazijn genoemd en is een belangrijk ingredient voor het maken van sushi.De azijn is oorspronkelijk toegevoegd aan de rijst om het bederven van de vis tegen te gaan.Hoewel het nu niet meer nodig is is de traditie gebleven en word het nu vooral gebruikt voor de smaak.
Rijst maken:
-Kook de Japanse rijst volgens instructies                                                                                    
-Zodra de rijst gaar is doe je deze in een hangiri( houten bak)                                                  
-Voeg tijdens het afkoelen van de rijst een eetlepel azijn toe voor ieder kopje rijst              
 -Roer de azijn goed door de rijst totdat deze is afgekoeld. Uw rijst is klaar voor sushi
ean:

(klik hier voor meer informatie)